Bygger utescene på Portåsen

Hele 18.000 besøkende fant veien til Portåsen i 2014. Enda flere blir det sannsynligvis  etter at den nye utescenen kommer på plass neste år.

For to år siden gikk eikværingene mann av huse for å få med seg julekonserten med Kurt Nilsen i Portåsen. 3000 mennesker gikk i fakkeltog opp til gården for å lytte til musikk på et jorde i vinterkulda. Konserten ble en kjempesuksess – og folk ville ha mer.

Flere konserter av det kaliberet er det imidlertid ikke blitt på Portåsen, men spennende byggeplaner foreligger.

– Oppslutningen rundt julekonserten i 2013 gjorde at vi så muligheten til å fylle jordet med folk på nytt igjen. Utfordringen var scenen. Vi skjønte at vi måtte bygge en scene som kunne bli stående, sier daglig leder Jon Mihle. Sammen med Mjøndalen-kompisene Espen Andersen og Anders Høiback begynte planene om en fast utescene å ta form.

Plass til 5000
– Vi ønsker å bygge en scene med plass til anslagsvis 5000 mennesker. Den skal settes opp på jordet og integreres i terrenget opp mot skogen. Portåsen er en fantastisk arena for konserter, så vi ønsker ikke en scene som står der som en diger koloss, sier Mihle.

Portåsen ble åpnet for publikum i 2010 etter et omfattende renoveringsarbeid som kostet 13 millioner kroner. Utescenen vil naturligvis også koste en god slump penger.

– Portåsen hadde ikke eksistert uten et privat engasjement i bunnen. Terje Stykket og Sparebanken Øst har bidratt økonomisk og representerer selve grunnfjellet for dette stedet. Uten deres støtte hadde det ikke vært mulig å drive Portåsen, sier Mihle og er takknemlig for pengestøtten til den nye utescenen, men understreker: – Vi trenger mer for å få det til.

Portåsen har hatt en stødig og god utvikling på publikumsfronten. – Vi har en positiv hverdag med bra driv. Portåsen oppleves som et felleseie blant eikværingene. Folk føler at det er deres sted og viser det gjerne frem, sier Mihle.

Mange ildsjeler
Mihle, Andersen og Høiback er bare tre av mange ildsjeler som bidrar på Portåsen. – Espen er flink til å få frem engasjement hos folk , og Anders har god erfaring med å realisere store prosjekter. I tillegg har vi mange eikværinger som har et genuint ønske om å være med og skape noe her, sier Mihle.

Dersom alt går som planlagt, skal utescenen stå klar til åpning i august 2016. – Det blir spennende å se hva vi får til med den nye scenen og om vi klarer å holde på publikum. Det er jo ingen hemmelighet at det ikke er risikofritt å drive konsertvirksomhet i Norge. Håpet er å booke kjente artister, trekke folk og skape gode tradisjoner på Portåsen.